2011. január 11., kedd

Népszerusz Lémerusz (N/L)

Népszerusz Lémerusz (N/L)

Közösségi oldalak azon felhasználója, aki bármely internetes pályázatra bead egy művet, majd pánikszerűen küldi körüzenetben: Szavazzatok Rám, hadd nyerjek I-Phone-t, utazást, békabojtot bugyigumra, bármit (jellemző, hogy az üzenet a pályamű/vek megtekintésére alig-buzdít). A pályázott művek soha nem ütik meg a kívánt színvonalat, de nem is ez a funkciójuk, csupán a”szavazok” gomb melletti tér kitöltésére szolgálnak. A N/L kevés időt tölt a beadvány munkálataival, jellemzően party-kon cici/ muszkli riszálással próbál ismerősket (tehát szavazatokat) szerezni. Arculatát elvesztett, kimondottan káros fajta, tehetséges élőlények elől szív el életteret, ráadásul megtölti a postafiókot.
Kezelés: “feladó letiltása” gomb a levelezőrendszerekben, némi irtózás a fajtájától, beérkezett levél esetén pályaművek megtekintése, és valódi vélemény szerinti szavazás.

Vizsgálatra szorul, hogy esetleges nyeremény esetén mily módon közli a tükörrel: Elegen ismertek,hogy nyerjek. Valószínű, értékrendjének legmagasabban priorizált helyén a megszerzett I-Phone, utazás, gumibugyi áll, alatta az üres ismerettségek száma. A tehetség, talentum, mint ismeretlen fogalom, kikerültek a rendszeréből.
A N/L mellesleg erős párhuzamba állítható a közepesen aluli költői idézetekkel. Ha szépnek látszódik, nem baj, hogy nincs semmi értelme

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése